Uitlijnen & Balanceren

  1. Home
  2. Uitlijnen & Balanceren

Auto uitlijnen

Het uitlijnen van de auto heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto.

Als de afstelling van het onderstel niet goed is kunnen er klachten ontstaan zoals het naar links of naar rechts trekken van uw auto, onstabiel weggedrag of een ‘scheve’ slijtage van uw banden, het stuur staat scheef in de auto en een verhoogd benzine verbruik.

Autobandencentrum Leeuwarden is in het bezit van een Hunter’s Engineering’s meest geavanceerde uitlijnsysteem, de Hunter HawkEye Elite. Dit met meerdere onderscheidingen bekroonde systeem legt via High Resolution camera’s in 3D vast hoe zaken als wielvlucht (camber), askanteling (Caster) en sporing (toe) er voor en na het uitlijnen van uw auto exact voorstaan. De Hunter Hawkeye Elite beschikt over krachtige software en een uitgebreide database zodat voor iedere auto de juiste gegevens beschikbaar zijn.

Velgvriendelijke sensoren
Metingen met de Hunter Hawkeye Elite worden verricht met behulp van sensoren welke met een wielklem aangebracht worden waardoor zij niet in contact komen met de velgranden. Mogelijke beschadigingen zijn daarmee uitgesloten.

Wanneer is uitlijnen nodig?
Duidelijke aanwijzingen dat uitlijnen van uw auto dringend aan te bevelen is zijn:
• ongelijk/scheef slijtende banden.
• neiging tot links of rechts trekkende auto tijdens rechtuit rijden.
• sterke neiging tot rechtdoor willen bij insturen van een bocht.

Autobandencentrum Leeuwarden staat voor je klaar met behulp van de Hunter HawkEye Elite. Iedere auto gaat na het uitlijnen wat onderstelafstellingen betreft zo optimaal mogelijk de weg op. Dus, op naar Autobandencentrum Leeuwarden, de koffie staat klaar!