Uitlijnen & Balanceren

  1. Home
  2. Uitlijnen & Balanceren

Auto uitlijnen

Het uitlijnen van de auto heeft te maken met de afstelling van het onderstel van uw auto.

Als de afstelling van het onderstel niet goed is kunnen er klachten ontstaan zoals het naar links of naar rechts trekken van uw auto, onstabiel weggedrag of een ‘scheve’ slijtage van uw banden, het stuur staat scheef in de auto en een verhoogd benzine verbruik.

Autobandencentrum Leeuwarden is in het bezit van een Hunter’s Engineering’s meest geavanceerde uitlijnsysteem, de Hunter HawkEye Elite. Dit met meerdere onderscheidingen bekroonde systeem legt via High Resolution camera’s in 3D vast hoe zaken als wielvlucht (camber), askanteling (Caster) en sporing (toe) er voor en na het uitlijnen van uw auto exact voorstaan. De Hunter Hawkeye Elite beschikt over krachtige software en een uitgebreide database zodat voor iedere auto de juiste gegevens beschikbaar zijn.

Velgvriendelijke sensoren
Metingen met de Hunter Hawkeye Elite worden verricht met behulp van sensoren welke met een wielklem aangebracht worden waardoor zij niet in contact komen met de velgranden. Mogelijke beschadigingen zijn daarmee uitgesloten.

Wanneer is uitlijnen nodig?
Duidelijke aanwijzingen dat uitlijnen van uw auto dringend aan te bevelen is zijn:
• ongelijk/scheef slijtende banden.
• neiging tot links of rechts trekkende auto tijdens rechtuit rijden.
• sterke neiging tot rechtdoor willen bij insturen van een bocht.

Autobandencentrum Leeuwarden staat voor je klaar met behulp van de Hunter HawkEye Elite. Iedere auto gaat na het uitlijnen wat onderstelafstellingen betreft zo optimaal mogelijk de weg op. Dus, op naar Autobandencentrum Leeuwarden, de koffie staat klaar!

Banden balanceren

Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veilgheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten omdat extra slijtage wordt voorkomen.

[!] Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden.

Wij beschikken over de kennis en het gereedschap om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen. Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto.

Banden balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat trillen wat de ophanging onnodig belast.

Roadforce Hunter

Autobandencentrum Leeuwarden heeft met de Hunter GSP9700 Roadforce het neusje van de zalm binnen gehaald op balanceer gebied. Met deze balanceer machine is het mogelijk om alle soorten trillingen op te sporen en indien mogelijk te verhelpen. Blijft het stuur trillen na het “normaal” balanceren dan biedt de Hunter GSP9700 met krachtvariatie meting uitkomst. Deze 3D balanceermachine is het meest nauwkeurige apparaat wat er bestaat en wordt tevens gebruikt bij de merk fabrieken bij aflevering van een nieuw voertuig.

Unieke aandrukrol

Wij gebruiken de Hunter GSP9700 om b.v. hoogte- en zij-slag van band en wiel te meten. Automatisch wordt aangegeven of de trilling band of wiel gerelateerd is. De unieke machine bestaat uit een topklasse balanceermachine waaraan een aandrukrol is toegevoegd. Op de rol kan tot bijna 700 kg ‘wieldruk’ worden gezet voor het natuurgetrouw nabootsen van rijden op de weg. De rol meet zowel links-rechts (zij-slag) als op-neer (hoogteslag) tot op 0,05 mm nauwkeurig.

Krachtvariatie

De mogelijkheid om stijfheidsverschillen in een band te detecteren maakt de Hunter GSP9700 tot een echt probleem-oplosser. Optimalisatie vindt plaats door het punt waar de wangen en het loopvlak van de band onder belasting het minst doorbuigen te plaatsen daar waar het wiel de kleinste diameter kent. Tot voor kort was een dergelijke radiale weg-kracht variatiemeting exclusief voorbehouden aan autofabrikanten. Autobandencentrum Leeuwarden helpt je veilig en vertrouwd op weg! Maak nu een afspraak online of bel ons via 058 2883975.

Banden wisselen / monteren

Autobandencentrum Leeuwarden monteert met de allernieuwste apparatuur, en wel tot 26 inch.

Tevens is Autobandencentrum Leeuwarden gespecialiseerd in de montage van Run-On-Flat banden. Laat uw banden monteren of uw banden wisselen bij Autobandencentrum Leeuwarden!

Bandenhotel

Bij aanschaf van een set winterbanden is het mogelijk om uw zomerbanden bij ons op te slaan.

[!] Tevens worden uw velgen bij het wisselen gewassen in onze wielenwasmachine.

Autoband repareren

Autobandencentrum kan vaak elke lekke band repareren.

Hierbij is het belangrijk om de binnenkant van de band goed te inspecteren. Als u met een lekke band heeft doorgereden (dit is meestal te zien aan verkleuringen of afwijkingen aan de binnenkant van de band), moet de band worden vervangen.

Wielen richten

Mocht u een wiel hebben met een slag erin, dan kan dat heel vaak verholpen worden door het wiel te laten richten.

Met onze gespecialiseerde richtapparatuur en ruime ervaring op het gebied van wielen richten is het resultaat in bijna alle gevallen een probleemloze velg, die doorgaans weer net zo sterk is als van te voren.

Controlesysteem voor de bandenspanning (TPMS)

Sinds 1 november 2012 moeten de nieuwe automodellen welke een typegoedkeuring krijgen uitgerust zijn met een controlesysteem voor de bandenspanning (Tyre Pressure Monitoring System of TPMS ). Een vooruitgang voor de veiligheid en het milieu. Vanaf 1 november 2014 moeten alle nieuwe auto’s uitgerust zijn met TPMS.

De veralgemening van het controlesysteem voor de bandenspanning maakt met het bandenlabel en de veralgemening van het antislipsysteem ESP, deel uit van de in 2009 door de Europese Commissie getroffen maatregelen, gericht op de verbetering van de veiligheid van voertuigen, die in 2012 in werking treden.

Dat houdt tevens in dat vanaf dat moment de systemen ook altijd moet functioneren.Bij een eventuele storing of defect moet u in zo’n geval ook zo snel mogelijk naar Autobandencentrum Leeuwarden om dit op te laten lossen

Nooit meer last van trillingen

Tijdens een alledaags ritje over de snelweg draait een gemiddeld wiel wel 850 keer rond per minuut. Je kunt je dus voorstellen dat de kleinste afwijking in het wiel voor vervelende vibraties kan zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Om plezier te blijven houden in het rijden is het daarom belangrijk om je wielen goed te laten balanceren. Bijvoorbeeld met behulp van de Road Force Touch GSP9700. Met goed gebalanceerde wielen waarborg je de veiligheid van je auto en ben je verzekerd van een fijne rijervaring, zonder vervelende trillingen.

Voorkom onnodige slijtage

Trillingen die veroorzaakt worden door je wielen hebben niet alleen effect op het rijcomfort, maar ook op andere delen van de auto. De vibratie kan namelijk zorgen voor een versnelde slijtage van je autobanden en onnodige slijtage van de wielophanging. Wees zuinig op jouw bolide en zorg ervoor dat je jouw wielen op tijd laat balanceren, zodat je schade kunt voorkomen. Slijtage en trillingen zijn dan verleden tijd en je kunt gaan genieten van ontspannen ritjes die je ook nog eens een brandstofbesparing zullen opleveren. Laat jij ook je banden balanceren?

’s Werelds best balanceermachine: de Road Force Touch GSP9700

Wil jij die soepele en comfortabele rijervaring weer beleven, en wil je graag je huidige banden en wielen behouden? Dan is het zeker de moeite waard om je auto bij ons te laten testen. Wij gebruiken hiervoor ’s werelds beste diagnostische balanceermachine: de Road Force Touch GSP9700. Deze machine zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn. Hij kan de onbalans in het wiel gemakkelijk opsporen en geeft onze monteurs een duidelijke instructie voor een probleemloze reparatie. Dat werkt niet alleen fijn voor ons, maar heeft ook een groot voordeel voor u: wij kunnen uw wielen namelijk snel en gemakkelijk balanceren, waardoor u binnen de kortste keren weer de weg op kunt.

Adas Texa Systeem

Vandaag de dag worden steeds meer auto’s uitgerust met zogenaamde rijhulpsystemen zoals bijvoorbeeld de adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, voetgangersherkenning en Lane Assist. Nadat reparaties aan systemen zoals hierboven genoemd zijn uitgevoerd is het van wezenlijk belang om de benodigde kalibraties en afstellingen uit te voeren. Om dat te kunnen doen dient nauwkeurige meetapparatuur te worden ingezet. Immers een radar-module die 600 meter voor het voertuig uitkijkt kan bij een kleine afstellingsfout zomaar op de verkeerde weghelft “kijken”, en daar zit je als bestuurder niet op te wachten. Autobandencentrum Leeuwarden helpt je graag veilig op weg en kan deze werkzaamheden voor je verrichten. Maak snel een online-afspraak en wees verzekerd van een kwalitatieve én veilige rit. Wil jij ook een kalibratie van het rijhulpsysteem op jouw auto laten uitvoeren? De koffie staat klaar! Maak nu online een afspraak of bel 058 2883975.