Personenwagen

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden zijn goede personenwagenbanden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek.

Een band met de juiste bandenspanning en voldoende profiel is erg belangrijk. De personenwagenband is tegenwoordig een high-tech produkt, dat geschikt is voor vele weersomstandigheden, in een goede prijs- kwaliteit verhouding.

Bestelwagen

Duurzame bestelwagenbanden vindt u bij autobandencentrum Leeuwarden. Ongeveer 10% van de auto’s op onze wegen vallen onder de categorie bestelwagens.

Vele van deze worden ingezet voor kleine ladingen over relatief korte afstanden en vervoeren probleemloos zware lasten bij hoge snelheden. Zo goedkoop mogelijk van A naar B is tegenwoordig niet meer de enige vereiste voor bestelwagens. Ook de veiligheid en het comfort spelen een grote rol. Banden spelen daarbij de hoofdrol, zij vormen immers de enige verbinding tussen uw auto en het wegdek.

Bestelwagenbanden worden vaak blootgesteld aan een grote (over)belasting en onvoldoende bandenspanning. Bij de bestelwagens wordt hiervoor een versterkte autoband genomen, de reïnforced band. Dit zijn banden die personenauto eigenschappen combineren met bedrijfsauto efficiency. De structuur van deze band is versterkt, waardoor een hogere spanning en dus ook een zwaardere belasting mogelijk is.

Caravan & campers

Bij caravanbanden is enige reserve in maximale belasting aan te raden omdat hij vaak zwaarder is dan je denkt.

Grote controles in de vakantieperiode tonen steeds weer opnieuw aan dat de banden van caravans, kampeerauto’s en vouwwagens te weinig aandacht krijgen. De keuze voor de juiste band is door de zware belasting en het relatief weinig gebruiken zeer belangrijk.

MOTORBANDEN

Genieten van de vrijheid op uw motor tijdens een toerrit? Motorbanden spelen een belangrijke rol wanneer het aankomt op de grip en wendbaarheid van de motor. Voor scherp geprijsde motorbanden van zeer goede kwaliteit bent u bij Autobandencentrum Leeuwarden aan het goede adres.

Veiligheid

Iedere motorrijder stelt andere eisen aan zijn of haar banden. Daarnaast is de keuze voor nieuwe banden afhankelijk van uw rijstijl en type motor. Als motorrijder weet u vaak zelf beter in te schatten wat voor motorbanden het best bij u passen. Of het nu gaat om ‘gewone’ banden, race banden of cross banden: U vindt bij ons eersteklas motorbanden met veiligheid als belangrijkste criterium. Enkele kenmerken van onze motorbanden:

  • Veel stabiliteit
  • Goede bochtprestaties
  • Uitstekende grip

Zijn uw motorbanden tot op het karkas beschadigd of vertonen de banden uitstulpingen? Kom naar Autobandencentrum Leeuwarden!

Een ruim aanbod aan spiksplinternieuwe motorbanden

U vindt bij ons een zeer divers en breed aanbod aan banden van ruim 50 verschillende merken. Denk aan Dunlop, Michelin, Continental, Bridgestone enzovoort. Kom gerust eens langs in Leeuwarden voor advies over de eigenschappen van verschillende type banden. Liever bellen? Neem contact met ons op via tel.: 0582883975 of mail info@autobandencentrum.com

Scooterbanden nodig? Ook dat is geen probleem!

Niets gaat boven een heerlijk ritje op de scooter tijdens een mooie dag. Naast veiligheid natuurlijk. Aangezien de banden het eerste contactpunt met de weg zijn is het van groot belang om goede banden aan te schaffen. Vooral bij regen is de profieldiepte van uw scooterbanden van essentieel belang om aquaplaning te voorkomen. Een goede afstemming van de voor- & achterband is belangrijk voor optimale rijprestaties en voertuigbeheersing, maar wat maakt bepaalde scooterbanden nu geschikt voor uw scooter? En waar moet u op letten? Kom langs in Leeuwarden, wij voorzien u graag van informatie.

Complete service

Onze monteurs verzorgen de montage van uw banden voor elke motor en elke type. Bovendien balanceren wij uw banden standaard bij elke bandenwissel of -montage. Door uw banden te balanceren rijdt u prettiger en veiliger. Nog een goed argument om uw banden te laten uitbalanceren: U kunt langer genieten van uw banden doordat ze minder snel slijtage vertonen. Goed voor uw portemonnee!

Waar de reis ook naartoe gaat, wij hebben de juiste band voor u!

Banden passend bij iedere rijstijl, motormerk, model en bouwjaar inclusief excellente montage en service: dat is wat u kunt verwachten bij Autobandencentrum Leeuwarden.

Winterbanden

Winterbanden bieden dan veel meer grip en zijn dus veiliger.

Wij adviseren al sinds de introductie van de winterband in Nederland, bij het wisselen van de seizoenen, ook van banden te wisselen. Want waar zomerbanden bij dalende temperaturen hard en stug worden, blijven winterbanden, door de bijzondere rubbersamenstelling, juist altijd elastisch en flexibel bij lage temperaturen.

Wist je dat: Als de temperatuur daalt tot beneden de +7°C zijn de prestaties van winterbanden al superieur.

4 Seizoenenbanden

Deze banden beschikken over eigenschappen die meer grip bieden in alle (weers-)omstandigheden. De profielopbouw en materiaalsamenstelling van deze autoband hebben kenmerken van een zomerband en winterband in één.
Het klimaat in de Benelux kent nauwelijks extreme weersomstandigheden en is soms te wisselvallig om snel genoeg een autobandenwissel te doen (zomerbanden naar winterbanden en andersom). All Season banden bieden dan de uitkomst, omdat deze 365 dagen per jaar voldoende grip bieden om veilig door het verkeer te bewegen.

Alles op een rijtje:

Voordelen All Season banden

  • Het hele jaar door, bij alle weersomstandigheden, goede prestaties
  • Dezelfde levensduur als een zomerband en een winterband

Nadelen All Season banden

  • Géén winterband, niet aan te raden en toegestaan in landen met extremere winterse omstandigheden (landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Finland, Zwitserland)